مد و پوشاک

مد و پوشاک ایران و جهان

مد و پوشاک

مد و پوشاک ایران و جهان

ملکه انگلستان چه اختیاراتی دارد؟

 به نوشته بیزنس اینسایدر، درست است که نقش ملکه انگلیس به عنوان عالی‌ترین مقام این کشور تا حد زیادی تشریفاتی است و بسیاری از اختیارات خود را طی دهه‌های اخیر به دولت و پارلمان واگذار کرده است اما با این حال، هنوز دولت و مجلس برای اتخاذ تصمیمات کلیدی مانند اعلام جنگ یا امضای یک پیمان مهم بین‌المللی نیاز به موافقت او دارند.

به گزارش خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، علاوه بر مطالبی که ذکر شد ملکه الیزابت دوم اختیارات بی‌شمار دیگری نیز دارد که در ادامه با برخی از جالب‌ترین آنها آشنا می شویم.

 به نوشته بیزنس اینسایدر، درست است که نقش ملکه انگلیس به عنوان عالی‌ترین مقام این کشور تا حد زیادی تشریفاتی است و بسیاری از اختیارات خود را طی دهه‌های اخیر به دولت و پارلمان واگذار کرده است اما با این حال، هنوز دولت و مجلس برای اتخاذ تصمیمات کلیدی مانند اعلام جنگ یا امضای یک پیمان مهم بین‌المللی نیاز به موافقت او دارند.


به گزارش خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، علاوه بر مطالبی که ذکر شد ملکه الیزابت دوم اختیارات بی‌شمار دیگری نیز دارد که در ادامه با برخی از جالب‌ترین آنها آشنا می شویم.




1. مالکیت مرغابی‌های رودخانه تیمز:


طبق قانونی که از دوره پادشاهی ادوارد دوم در قرن 13 میلادی به یادگار مانده، تمامی مرغابی‌هایی که در رودخانه تیمز شنا می‌کنند، متعلق به ملکه انگلیس هستند. با این حال، او به خواسته خود مالکیت کاخ باکینگهام بر مرغابی‌های رودخانه تیمز را تنها به مناطق خاصی از این رودخانه محدود کرده و از مالکیت مرغابی‌هایی که در سایر قسمت‌های رودخانه شنا می‌کنند چشم‌پوشی کرده است.


در راستای برخورداری از این حق هر ساله طبق یک سنت قدیمی ملکه انگلیس در مراسم سنتی سرشماری مرغابی‌های رودخانه تیمز شرکت می‌کند. در این مراسم 5 روزه، مرغابی‌های بی‌نام و نشان یا تازه متولد شده‌ای که در مناطق تحت حاکمیت ملکه شنا می‌کنند، توسط ماموران ملکه گرفته شده و پس از انداختن یک حلقه فلزی شماره‌گذاری‌شده به دور پای آنها دوباره آزاد می‌شوند.


 


2. مالکیت دلفینها، نهنگها و آبزیان شناور در آبهای انگلیس:


مالکیت ملکه بر حیوانات تنها به مرغابی‌های رودخانه تیمز محدود نمی‌شود؛ بلکه تمام دلفین‌ها، نهنگ‌ها و آبزیانی که در آبهای ساحلی انگلیس شنا می‌کنند را نیز شامل می‌شود؛ تا جاییکه از این حیوانات به عنوان " آبزیان سلطنتی" یاد می‌شود.


البته در این مورد نیز ملکه از حق قانونی خود در بسیاری از مناطق چشم‌پوشی کرده است. با این حال، ملکه الیزابت طبق قانون می‌تواند درمورد تمام آبزیانی که در محدوده 5 کیلومتری ساحل انگلیس شکار می‌شوند ادعای مالکیت کند. به همین دلیل، کلیه افرادی که در سواحل انگلیس اقدام به خرید ماهی یا سایر آبزیان می‌کنند پس از پرداخت پول، آنها را به صورت نمادین به ملکه تقدیم می‌کنند.


 


3. امکان رانندگی بدون گواهینامه:


تنها فردی که در انگلیس می‌تواند بدون داشتن گواهینامه، رانندگی کند، یا سوار بر خودروی بدون پلاک شود، ملکه است. با این حال، ملکه انگلیس با وجود اینکه گواهینامه ندارد اما در طول جنگ جهانی دوم رانندگی با خودروهای سبک و سنگین را به خوبی فرا گرفت.


 


4. ملکه به گذرنامه هم نیاز ندارد:


برخلاف سایر اعضای خاندان سلطنتی، ملکه طبق قانون برای سفر به خارج از کشور نیازی به داشتن گذرنامه ندارد و آزادانه می‌تواند به هر کشوری که دوست دارد سفر کند.


 


5. دو تولد رسمی برای یک نفر:


ظاهراً برای ملکه انگلیس داشتن یک تاریخ تولد برای برگزاری جشن کافی نبوده است. به همین دلیل، در حالیکه تولد رسمی ملکه در روز 21 آوریل است، همه ساله در یکی از شنبه‌های ماه ژوئن نیز برای او جشن تولد گرفته می‌شود. شاید به این دلیل که تولد واقعی او در تابستان نیست و نمی‌توان در یک روز خنک بهاری آنگونه که باید برای او در سراسر کشور جشن گرفت.


 


6. برخورداری از عابر بانک شخصی:


ملکه الیزابت دوم دارای یک عابربانک شخصی است که در زیرزمین کاخ باکینگهام قرار دارد. این عابربانک متعلق به بانک کوتس است که یکی از معتبرترین بانکهای انگلیس به شمار می‌رود. بودجه سالانه کاخ باکینگهام نیز تماماً در اختیار ملکه است.


 


7. امضای قوانین کشور:


برای اینکه هر لایحه یا مصوبه‌ای که در مجلس عوام یا مجلس اعیان انگلیس به تصویب می‌رسد، به قانون تبدیل شود، ملکه باید آن را به عنوان آخرین نفر امضا کند. البته ملکه معمولا با قوانینی که مجلس تصویب کند، مخالفت نمی‌کند. آخرین پادشاهی که از امضای یک قانون امتناع کرد، "ملکه آن" – آخرین پادشاه خاندان استوارت - در سال 1708 میلادی بود.


 


8. انتخاب نخست‌وزیر برای تشکیل دولت:


هرچند معمولا اختیار تشکیل دولت در انگلیس به رهبر حزب پیروز در انتخابات پارلمانی این کشور واگذار می‌شود اما ملکه می‌تواند چنانچه حزب پیروز اکثریت قاطع کرسی‌های پارلمان را به دست نیاورده باشد، رهبر یکی دیگر از احزاب راه‌یافته را مامور تشکیل دولت کند.


 


9. اعطای القاب سلطنتی:


ملکه القابی مانند شوالیه، سر، دوک و ... در اختیار دارد که به طور سنتی می‌تواند آنها را به اشخاصی که از نظر او خدمت موثری به کشور انجام داده‌اند اعطا کند که شاید به یادماندنی‌ترین آنها اعطای لقب "سر" به الکس فرگوسن مربی سابق تیم فوتبال منچستریونایتد باشد که پس از پیروزی همزمان در جام حذفی و لیگ برتر انگلیس و فتح مسابقات جام قهرمانی باشگاه‌های اروپا مستحق دریافت این عنوان شناخته شد.


 


10. اختیار برکناری دولت استرالیا:


ملکه انگلیس به طور همزمان عالی‌ترین مقام استرالیا نیز محسوب می‌شود و به همین دلیل، از اختیار کامل برکناری دولت آن برخوردار است؛ همانگونه که در سال 1975 نیز نماینده وقت ملکه در استرالیا نخست‌وزیر این کشور را به دلیل تعطیل کردن دولت از مقام خود عزل و فرد دیگری را برای تشکیل دولت منصوب کرد. وی همچنین پارلمان استرالیا را نیز برای برگزاری انتخابات زودهنگام، منحل اعلام کرد.


البته ملکه انگلیس علاوه بر استرالیا، ملکه کانادا، نیوزیلند، جامائیکا، باربادوس، باهاما، گرنادا، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو، سنت لوسیا، سنت کیتس، سنت وینسنت، گرنادین‌ها، آنتیگوا و باربودا نیز است و رئیس کل کشورهای مشترک‌المنافع و مستعمرات سابق انگلیس نیز به شمار می‌رود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.