هر گاه حادثه یا موضوعی جریان ساز اتفاق می افتد، فرد یا افرادی مغرضانه برخی موارد را به یکدیگر مرتبط ساخته و برای رسیدن به هدفی خاص که مهمترین آنها دور کردن مردم از دین و مذهب است منتشر و افراد زیادی ناآگاهانه آن را بسط می نمایند.
جریان هایی همانند پیاده روی اربعین یا زلزله اخیر تنها نمونه ایست که در روزهای اخیر ، دامنه انتشاری مغرضانه را به دنبال داشته است.
خداوند در آخرین پیامبری که مبعوث کرد و آخرین و کاملترین دینی که همه را به پذیرش آن فراخواند، اعلام نمود که انسانها اگر راه سعادت دنیا و آخرتشان را میخواهند باید این دین را بپذیرند و سر تسلیم فرو نهند. هر گاه حادثه یا موضوعی جریان ساز اتفاق می افتد، فرد یا افرادی مغرضانه برخی موارد را به یکدیگر مرتبط ساخته و برای رسیدن به هدفی خاص که مهمترین آنها دور کردن مردم از دین و مذهب است منتشر و افراد زیادی ناآگاهانه آن را بسط می نمایند.
جریان هایی همانند پیاده روی اربعین یا زلزله اخیر تنها نمونه ایست که در روزهای اخیر ، دامنه انتشاری مغرضانه را به دنبال داشته است.
خداوند در آخرین پیامبری که مبعوث کرد و آخرین و کاملترین دینی که همه را به پذیرش آن فراخواند، اعلام نمود که انسانها اگر راه سعادت دنیا و آخرتشان را میخواهند باید این دین را بپذیرند و سر تسلیم فرو نهند.
تنها یک مورد از هزاران موارد سفارش شده در دین ، جویای احوالات یکدیگر است و میگویند اگر مسلمانی شب را به صبح برساند و همسایه اش گرسنه باشد ، از دین خارج شده است.
حال قبل از آنکه همه ی رفتارهای دیگران را زیر سوال ببریم ، باید به فکر خودمان باشیم و به اصطلاح کلاه خودمان را محکم بگیریم.
کدام یک تا به حال به وضعیت همسایه و اقوام و خویشان خود رسیدگی کرده ایم .کدام یک از ما حال نزدیکترین اعضای خانواده مان را جویا شدیم.
احوالپرسی نه به معنی دیدن و سلام و علیکی ظاهری در مهمانی ها و شب نشینی ها.
احوالپرسی به معنای کمکی بی منت و برداشتن باری از روی دوش پدر ، مادر ، خواهر ، برادری است که میدانیم ولی خود را به نادانی عالمانه می زنیم.
خودمان را دریابیم که فردایی در پیش است.
اگر میخواهیم پیاده روی اربعین و کمک به زلزله و هزاران موارد دیگر را زیر سوال ببریم ، اشکالی ندارد و باید خیلی هم انتقاد کنیم، از کم کاری ها ،از کمک نکردن ها به حال همشهری و هم وطن و یک انسان دردمند.
ولی قبل از اینکه زبان باز کنیم و یا مطلبی منتشر کنیم ،کمی به خودمان نگاه کنیم و ببینیم چقدر دلمان به حال برادر و خواهرمان سوخته و چقدر بار مشکلاتشان را کم کرده ایم.
اگر به این مرحله رسیدیم و شب با شکم سیر خوابیدم و قبل از آن ، حال همسایه مان را پرسیدیم و کمکش کردیم و دیگران آن کار را نکردن، پس داد می زنیم که ای وای مسلمانی کجا رفته. چرا دیگران به فکر نیستند؟ و با زبان بی زبانی به دیگران می فهمانیم که من همه کار کردم و بر دین خود استوار ماندم و تو از دین خارج شدی
ولی اگر هنوز خودمان نتوانستیم کاری انجام دهیم، پس .....
در موضوع پیاده روی اربعین اگر عده ای به عشق امامشان از مردمی پذیرایی میکنند ، شما هم از مردمی پذیرایی کن که با افکار و عقاید خودت متناسب باشد .
چه ایرادی دارد انسانی را با هر تفکر و مرامی ،تکه نان و جرعه ای آب داده تا درمانده ی دیگران نشود. چه ایرادی دارد اگر انسانی در راه درمانده شد ، تو به او کمک کنی به خانه ات ببری و جای استراحتی به او بدهی.
چه ایرادی دارد اگر مسافری از تو راهنمایی خواست، با وسیله ی خودت او را به مقصدی نزدیک رسانیده و مشکلش را حل کنی.
در اینجا نه موضوع پیاده روی اربعین است و نه زیارات امام. اینجا تو هستی و انسانی درمانده و کمکی از روی حس انسان دوستانه .
اگر این کار را انجام داده ای و احساس کردی دیگرانی که غیر تو فکر می کنند ، اشتباه عمل می نمایند، آن وقت داد بزن که مسلمانی کجا رفته و چرا به فکر دیگران نیستیم.
اگر در حادثه زلزله اخیری که اتفاق افتاده ، هر خانواده ایرانی که امکانی دارد، اعلام کند و یک خانواده زلزله زده را در کنار خود چند صباحی جا و مکانی دهد، چه اشکالی می تواند داشته باشد.
چه ایرادی دارد دست نوازشگرت را بر سر مصیبت زده ای کشیده و فرزندش را در کنار فرزندت بخوابانی و با اسباب بازی های کودکت بازی کند . حتی میتوانی عکسی تهیه کنی و در شبکه های اجتماعی منتشر کنی، که این رفتارت بهتر از هزاران رفتار به ظاهر مذهبیونی است که فقط عبادت ظاهری از این دین یاد گرفته اند .
مطمئن باش که این رفتار شما هم برای متدین ها خوشیاند است و هم برای دیگرانی که غمشان حقوق بشری است که فقط نامش را برای استفاده ای کوتاه مدت می خواهند.
کمی به خود بیاندیشیم و قبل از انتشار هر مطلبی ، به حال خومان نگاه کنیم که اگر کمک کردیم و دیگران کوتاهی ، آن وقت همه را متهم کنیم. ولی اگر کمک نکردیم و باری از روی دوش انسانی برنداشته ایم ، پس افکار و عقاید دیگران را زیر سوال نبریم.