مد و پوشاک

مد و پوشاک ایران و جهان

مد و پوشاک

مد و پوشاک ایران و جهان

توصیه های پزشکی ضروری برای کوهنوردان

 
نتیجۀ مصرف غذاهای سنگین خستگی زود هنگام، عرق ریزی زیاد ، تنفس تند و پشیمانی از ورزش کوهنوردی را نیز به دنبال دارد.
۲- کوهنورد باید با شکم نسبتاً خالی یا به عبارتی ۴ ساعت پس از غذای اصلی و یا ۲ ساعت پس از صبحانۀ خفیف حرکت کند و یا صبح ناشتا پیش از شروع کوهپیمایی مقدار مختصری نان یا بیسکویت و چای، یا مربا و یا پنیر و خرما نیز مفید است. البته بهتر است این نوع خوراکی ها نیز حدود ۱ تا ۲ ساعت پیش از شروع حرکت صرف شود. استراحت اصلی باید پس از پیمودن مسیرهای طولانی تر انجام شود و در مسیر راه باید به طور آهسته و پیوسته حرکت کرد. 


نتیجۀ مصرف غذاهای سنگین خستگی زود هنگام، عرق ریزی زیاد ، تنفس تند و پشیمانی از ورزش کوهنوردی را نیز به دنبال دارد.

۲- کوهنورد باید با شکم نسبتاً خالی یا به عبارتی ۴ ساعت پس از غذای اصلی و یا ۲ ساعت پس از صبحانۀ خفیف حرکت کند و یا صبح ناشتا پیش از شروع کوهپیمایی مقدار مختصری نان یا بیسکویت و چای، یا مربا و یا پنیر و خرما نیز مفید است. البته بهتر است این نوع خوراکی ها نیز حدود ۱ تا ۲ ساعت پیش از شروع حرکت صرف شود. استراحت اصلی باید پس از پیمودن مسیرهای طولانی تر انجام شود و در مسیر راه باید به طور آهسته و پیوسته حرکت کرد.


کوهپیمایان حرفه ای و علاقه مندان به این ورزش می دانند که هنگام گذر از یک شیب ، نباید خود را رها کرد که سرعت زیاد و غیرقابل کنترل باشد، و هنگام پیمودن ارتفاعات نیز باید بسیار کند حرکت کرد.


۳- خوردن میوه هایی مانند مرکبات ، سیب، و همچنین خشکبار از جمله کشمش، مغز گردو ، بادام و خرما در بین راه به مقدار کم بسیار مفید است. به ویژه در مسیر کوهپیمایی باید از نوشیدن آب فراوانی غفلت نورزید، یعنی بیش از ۵ لیوان. زیرا آب سلولهای بدن به مقدار زیادی از راه تعریق،اکسید اسیون داخلی قلب، عضلات ، معده و روده ها دفع می شود.


۴- دود، به ویژه سیگار برای کوهنوردان طی روزهای هفته و به ویژه در روز کوهپیمایی بسیار مضر است زیرا تعادل تنفسی ریه ها را مختل می کند و در طول راه تنگی نفس و خس خس بیشتری رخ می دهد و قدرت عضلانی و پمپاژ بطنی قلب کاهش می یابد. 

سیگار افزون بر نیکوتین که مادۀ سمی سرطان زایی است ، دارای ۴۰۰۰ نوع سم گازی شکل به صورت آستون، آمونیاک ،استالدیید ، فرمالدیید و... است که در بروز سرطان های ریه، دهان ، مثانه، معده، حنجره ، لب ، مری؛ همچنین در سکته های قلبی و مغزی دخالت بسزایی دارد. 

نوشیدن مشروبات الکلی نیز رفلکس های عضلات را کند و ضربان قلب را تند تر می کند ، خون بیشتری به مویرگ های بدن می رساند ، پوست صورت را قرمزتر می کند ، اما موجب کاهش مقدار خون اعضای داخلی بدن می شود و حالت خماری ، کسالت و تند خویی به فرد می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.